Welke andere ex-ondernemer kan je als zaakvoerder of aandeelhouder even opbellen om vanavond na het werk door te bomen over de problemen binnen je eigen KMO? Of om samen kritisch en heel open een paar uur bij een drankje te reflecteren over structurele uitdagingen in je organisatie en over de wijze waarop jij dat zou willen aanpakken. Het vraagt een andere ondernemer om een ondernemer te begrijpen, omdat eigenaars van een bedrijf nu eenmaal anders denken en in elkaar zitten. En omdat je sommige zaken niet met je management of personeel kan aankaarten voor je er zelf helemaal uit bent.

Er is in Vlaanderen reeds en enorm aanbod van consultants al dan niet tegen betaling die ieder specialist zijn in hun vakgebied. Het betreft meestal een deelgebied van operationeel beheer, en de adviseurs zijn opgeleid om hierin verbeteringen aan te brengen via complexe (dure) studies en procedures. Wanneer het echter gaat om toekomstvisie, strategie of organisatie wijzigingen praat je liefst van ondernemer tot ex- ondernemer, zonder dat deze laatste nog actief is of een concurrentie bedreiging vormt. Zodat je in alle openheid en vertrouwen van gedachten kan wisselen.

In een KMO is het vaak eenzaam aan de top want er staat op kritische momenten niemand boven je om advies aan te vragen. Wij bieden deze reflectie ruimte aan in volle transparantie en met respect voor ethiek.

Meer weten?